ua en ru

У Британії боротимуться з дронами, що доставляють контрабанду в тюрми

У Британії боротимуться з дронами, що доставляють контрабанду в тюрми Фото: у Великій Британії боротимуться з дронами контрабандистів

За допомогою дронів британським ув’язненим нелегально доставляють наркотики, зброю та мобільні телефони

В Англії і Уельсі (Велика Британія) створено підрозділ із боротьби з нелегальним використанням дронів для контрабанди товарів у в'язниці. Про це повідомляє BBC.

Поліція і тюремне начальство мають намір обмінюватися інформацією, для того щоб разом вичисляти людей, які запускають такі безпілотники.

Оскільки квадрокоптери прості в управлінні і коштують відносно дешево, з їх допомогою ув’язненим нелегально доставляються наркотики, зброя, мобільні телефони та інструменти.

У Міністерстві юстиції Великої Британії повідомили, що ще до створення спецпідрозділу в березні спільними зусиллями поліції і тюремних працівників були заарештовані дві людини.

Їх засудили до тюремних строків за спробу доставити у в'язниці Хартфордшира, Саффолка і Кента контрабандні товари на суму близько 48 тис. фунтів (60 тис. доларів).

Як зазначає видання, така проблема існує не тільки в Британії, минулого тижня влада Швейцарії оголосила, що в двох головних тюрмах буде встановлений комплект сенсорів, які реагують на дрони.

Нагадаємо, лікарні в швейцарському місті Лугано почали застосовувати поштові квадрокоптери для доставки проб біологічного матеріалу.