ua en ru

В Швейцарії протестували безпілотники для доставки крові

В Швейцарії протестували безпілотники для доставки крові Фото: БПЛА для доставки крові

Швейцарські лікарні тестують транспортування лабораторних зразків БПЛА

Лікарні в швейцарському місті Лугано почали користуватися поштовими квадрокоптерами для доставки проб біологічного матеріалу. Про це повідомляє The Verge.

"У двох лікарнях у Швейцарії почали тестувати доставку зразків крові на аналіз та інших легких вантажів з допомогою безпілотників в рамках пілотного проекту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, випробування транспортної системи стартували в середині березня і на даний момент поштові безпілотники здійснили понад 70 тестових польотів.

Так, медики самі будуть завантажувати зразки в спеціальні контейнери і запускають БПЛА за допомогою спеціального додатка для смартфонів. Безпілотник буде летіти по заданому маршруту автономно у місце прибуття, де контейнер прийме працівник іншого медзакладу.

У разі успішності пілотного проекту система транспортування біоматеріалів з допомогою дронов запрацює на постійній основі вже в 2018 році. Для доставки використовують коптеры Matternet ONE, спроектовані для транспортування невеликих вантажів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Über призупинила свій експериментальний проект самокерованих автомобілів після того, як один з автомобілів, бере участь в проекті, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду.