ua en ru

У Британії страйкують працівники пошти, пілоти і залізничники

У Британії страйкують працівники пошти, пілоти і залізничники Фото: у Британії страйк транспортників

Співробітники незадоволені рівнем зарплат і змінами у пенсійному законодавстві

Працівники пошти, залізничних компаній і пілоти Великобританії почали передріздвяний страйк. Про це повідомляє російська служба ВВС.

Як повідомляється, основною причиною страйку є низький рівень зарплат, однак у кожній категорії перерахованих службовців є ще власні приводи.

Так, співробітники Королівської пошти будуть страйкувати у понеділок, вівторок і суботу, напередодні Різдва. Листоноші незадоволені закриттям багатьох відділень, а також змінами в пенсійному і трудовому законодавстві.

У свою чергу, страйк провідників залізничної компанії Southern, яка обслуговує приміські поїзди, пов'язана з конфліктом між об'єднаною профспілкою працівників транспорту та менеджментом компанії, які висунули взаємні звинувачення у скасуванні деяких поїздів.

Що ж стосується пілотів, то бортпровідники авіакомпанії Вritish Airways збираються почати свою дводенний страйк у Різдво. Їх також не влаштовує рівень оплати праці.

Пілоти авіакомпанії Virgin Atlantic під Різдво почнуть дотримуватися усіченої форми страйку - так званої "роботу за правилами".

Крім того, до акції приєдналися співробітники багажної служби 18 аеропортів по всій Британії, які будуть страйкувати 23 і 24 грудня, і лондонського метро.

Нагадаємо, у неділю, 18 грудня, у Парижі відновила роботу Ейфелева вежа, яка була закрита для туристів з-за п'ятиденного страйку працівників.