ua en ru

У Британії понад 40 терористів уникли депортації через закони про права людини, - The Telegraph

У Британії понад 40 терористів уникли депортації через закони про права людини, - The Telegraph Фото: терористи у Великій Британії уникають депортації (telegraph.co.uk)

У доповіді МВС Великої Британії для прем'єр-міністра Терези Мей повідомляється про величезну проблему з депортацією небезпечних ісламістів

Понад 40 іноземців, засуджених за тероризм у Великій Британії, залишаються на території країни, їхній депортації перешкоджають закони, що захищають права людини і судові рішення. Про це йдеться в доповіді Міністерства внутрішніх справ Британії, підготовленій на замовлення прем'єр-міністра Терези Мей, повідомляє The Telegraph.

За інформацією видання, британський уряд стикнувся з величезною проблемою під час депортації небезпечних ісламістів, "що призвело до серії терактів у Великій Британії".

Так, у звіті зокрема описана заведена у Великій Британії схема висилання терористів під назвою "Депортація з гарантіями", яка дозволяє депортувати підозрюваних у тероризмі лише в разі отримання гарантій, що їх не будуть піддавати тортурам і жорстокому поводженню у них на батьківщині.

Адвокатам, які зазвичай фінансуються за рахунок юридичної допомоги, вдається уникати відправки іноземців, підозрюваних у причетності до терористичної діяльності, у країни їхнього походження.

Аналіз урядової практики депортацій з гарантіями був проведений незалежним оглядачем законодавства про тероризм Девідом Андерсоном разом із експертом з міжнародного права професором Клайв Уокером.

"У моїх дослідженнях йдеться, що у Великій Британії засуджено понад 40 іноземних терористів, які уникають депортації за допомогою закону про права людини. Ця кількість набагато більша, ніж вважалося раніше", - повідомив Уокер.

Видання зазначає, що серед тих, хто уник депортації, виявилися й іноземці, пов'язані з підготовкою невдалого вибуху в 2005 році, які були засуджені і вже вийшли на свободу після відбування покарання.

Нагадаємо, 4 червня 2017 року прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила про необхідність перегляду стратегії боротьби з тероризмом у країні.