ua en ru

У Британії більше 250 діячів культури виступили проти виходу країни з ЄС

У Британії більше 250 діячів культури виступили проти виходу країни з ЄС Фото: діячі культури виступають проти виходу Британії з ЄС

Раніше з аналогічними заявами виступили британські високопоставлені військові і бізнесмени

Понад 250 британських діячів культури підписали лист на підтримку членства Великобританії в Євросоюзі, яке опублікувала The Telegraph.

"Починаючи з невеликих галерей і закінчуючи блокбастерами, багато хто з нас брали участь в проектах, які ніколи б не втілилися в життя без фінансування Євросоюзу та відкритої співпраці. Великобританія не просто сильніше в єдиній Європі - на здатна творити і творити більше. Наш глобальний творчий успіх буде серйозно ослаблений, якщо ми покинемо ЄС", - йдеться в листі.


зокрема, під листом постаивли підпису, актори Бенедикт Камбербетч, Кіра Найтлі, Хелена Бонем Картер, Джуд Лоу, Крістін Скотт Томас, музиканти Палома Фейт, Алексіс Тейлор (Hot Chip), письменники Іен Макьюен і Хіларі Ментел, режисери Денні Бойл і Стівен Фрірз, а також топ-модель Кейт Мосс і дизайнер Вів'єн Вествуд.

Раніше з аналогічними заявами виступили британські високопоставлені військові і бізнесмени.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що членство Великобританії в Європейському Союзі посилює її роль на світовій арені.