ua en ru

Brexit затягнеться до кінця 2019 року, - The Sunday Times

Brexit затягнеться до кінця 2019 року, - The Sunday Times Фото: Тереза Мей запустить дворічний процес Brexit в січні 2017 року

Як мінімум, двом новим міністерствам не вистачає компетентних кадрів

Процес виходу Великобританії з ЄС завершиться не раніше кінця 2019 року у зв'язку з неготовністю нових відомств. Про це пише The Sunday Times з посиланням на джерела в міській адміністрації Лондона.

Як очікується, глава британського уряду Тереза Мей формально запустить дворічний процес виходу Великобританії з ЄС у січні 2017 року. Але, як пише видання, ці плани можуть зірватися.

"Незважаючи на політичний тиск, який чиниться на Мей з метою дотримуватися цього графіка, вона може бути змушена зробити відстрочку, оскільки її нові департаменти щодо виведення держави з Євросоюзу та міжнародної торгівлі можуть виявитися не готові", - повідомляє видання.


За словами джерел видання, двом новим міністерствам не вистачає компетентних кадрів.

"У них немає інфраструктури для людей, яких їм потрібно взяти на роботу. Вони кажуть, що навіть не знають, які питання задавати, коли справа дійде до переговорів з Євросоюзом", - сказав виданню джерело з столичної адміністрації з посиланням на двох міністрів.

Голова новоствореного міністерства з питань виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс назвав орієнтовний термін завершення цього процесу - кінець 2018 або початок 2019 року. Тим не менш, пише The Sunday Times, досі Девіс найняв лише половину необхідних його відомству співробітників.

Перед новим міністерством зовнішньої торгівлі, очолюваним Ліамом Фоксом, також стоїть важке завдання знайти експертів по переговорах, яких Лондону катастрофічно не вистачає у зв'язку з тим, що десятки років цим займався Брюссель.

Серед інших причин ймовірної затримки Brexit - парламентські вибори в Німеччині у вересні 2017 року і президентські - у Франції в травні 2017 року.

Нагадаємо, у Британії через Brexit стало менше мільярдерів.