ua en ru

Після Brexit провідну роль у ЄС може перейняти Єврорада

Після Brexit провідну роль у ЄС може перейняти Єврорада Фото: Вітольд Ващиковський розповів про можливі зміни в структурі ЄС

Також можуть покарати тих політиків ЄС, які відповідають за рішення Британії вийти з ЄС

Керівництво Євросоюзу думає над тим, аби ведучу роль у ЄС надати Європейській Раді замість Єврокомісії. Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передає Польське радіо.

Зазначено, що в польській столиці, у парку Королівські Лазєнки, відбулася зустріч (у форматі робочого обіду керівників МЗС Євросоюзу. Тема зустрічі - майбутнє ЄС після рішення британців про вихід із Євроспільноти.

Напередодні варшавської зустрічі, у чеській Празі відбулася нарада керівників дипломатії країн Вишеградської групи, Німеччини та Франції.

Після її проведення Ващиковський, зокрема, наголосив, що Польща виступає за глибокі зміни в управлінні Європейським Союзом.


"Ми думаємо над тим, аби ведучу роль у Євросоюзі прийняла сьогодні Європейська Рада, а не Комісія. Ми також думаємо про новий європейський трактат, який має брати до уваги нові механізми між країнами-членами і Комісією", - заявив міністр закордонних справ Польщі.

Ващиковський також висловився за те, щоб якимось чином покарати тих політиків ЄС, які відповідають за рішення Великої Британії вийти зі складу Євроспільноти.

Нагадаємо, раніше віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький допустив, що лідери Євросоюзу повинні піти у відставку у зв’язку з волею британців вийти зі Спільноти.