ua en ru

Brexit не порушить фінансову стабільність країни, - Банк Англії

Brexit не порушить фінансову стабільність країни, - Банк Англії Фото: Банк Англії

Регулятор обіцяє зробити все можливе для забезпечення монетарної та фінансової стабільності

Банк Англії пообіцяв зробити все необхідне для підтримання монетарної та фінансової стабільності у Великобританії, незважаючи на результати референдуму про вихід з ЄС. Про це повідомляє "ВВС" з посиланням на заяву регулятора.

Центробанк запевняє, що буде стежити за останніми змінами в економіці та на ринках та тісно співпрацювати з казначейством Великобританії та іноземними центральними банками.

Як уже відомо, результатом проведеного у Великобританії референдуму стало рішення 52% населення про вихід країни із Європейського Союзу. Це призвело до різкого падіння фунта на світових біржах, а також обвалу азіатських фондових бірж, - повідомляє "ВВС".


На думку економічних експертів, Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Зокрема, аналітики компанії Capital Economics прогнозують зростання ВВП Великобританії на рівні 1,5% проти 2% у попередньому прогнозі. Також, згідно з прогнозом, фунт, який зараз торгується навколо позначки 1,36 долара, впаде до 1,2 долара, що призведе до прискорення інфляції, але при цьому підтримає експорт британських товарів.

В Capital Economics вважають, що ефект від результатів референдуму пом'якшить політика Банку Англії, якщо він прийме рішення знизити ставку або розширити проведену зараз програму купівлі активів.

Нагадаємо, Туск пропонує лідерам ЄС зустрітися на наступному тижні.