ua en ru

Після Brexit європейці почали забувати цінності ЄС, - Порошенко

Після Brexit європейці почали забувати цінності ЄС, - Порошенко Фото: Петро Порошенко вважає, що об'єднана Європа та її цінності повинні стояти вище заяв євроскептиків

Для ЄС настав час для єдності та відповідальності

Для об'єднаної Європи, яку лихоманить через Brexit, настали не легкі часи. Тим не менш, це час для єдності і відповідальності. Про це пише президент України Петро Порошенко у своїй статті "Ми віримо в Європу" для видання Politico.

"Після 59 років європейського проекту - найуспішнішого в історії людства - багато європейців стали менше цінувати те, що він приносить (мир, стабільність, свободу пересування), ніж те, чого він вимагає (солідарність і терпіння", - додав Порошенко.


За його словами, Європа повинна залишатися сильною і єдиною і не відмовлятися від своїх цінностей.

"Без прагнення до свободи, без політичної мужності чи бачення майбутнього Європа не є сутністю, тільки територією. Цей варіант цілком влаштовує євроскептиків. Але життєздатний цей варіант, якщо ми хочемо кращого майбутнього?", - пише Порошенко.

Президент України також вважає, що такі "історії успіху ЄС, як угоди про Асоціацію або про лібералізацію візового режиму для країн, які вірять в Європу, є правильною відповіддю тим, хто поширює страх, відчай і ненависть в нашому спільному домі".

Нагадаємо, президент Єврокомісії дорікнув лідерів Brexit у відсутності патріотизму.