ua en ru

Після Brexit ЄС може отримати доброго союзника в особі Великобританії, - Девіс

Після Brexit ЄС може отримати доброго союзника в особі Великобританії, - Девіс Фото: Девід Майкл Девіс (webscreenshot YouTube/itv, channel)

Британський міністр щодо виходу з ЄС упевнений в успішному Brexit

Міністр виходу Великобританії з Європейського союзу (ЄС) Девід Майкл Девіс заявив, що ЄС після Brexit може отримати доброго союзника. Про це повідомляє Reuters.

"Це буде непросто, будуть труднощі, але в кінці всього є спільна точка інтересів обох сторін, де ми отримуємо можливість використовувати глобальні ринки, де вони отримують дружнього і комфортного союзника, а не викликаючого роздратування члена клубу", - заявив Девіс.

За його словами, він майже впевнений, що доб'ється гарної угоди з Brexit і для Британії, і для ЄС. На його думку, потрібна перехідна угода приблизно на 1-2 роки.

"Ви можете бути впевнені, що буде угода, угода, яку я хочу, - це угода про вільну торгівлю, митна угода і так далі", - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запропонувала лідерам країн ЄС надати всім громадянам цих країн, які прожили в Британії не менше 5 років, постійний вид на проживання.