ua en ru

Дірка в українсько-російському кордоні поступово звужується, - Держприкордонслужба

Помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов заявив, що пролом в українсько-російському кордоні поступово звужується.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов заявив, що дірка в українсько-російському кордоні поступово звужується. Про це Астохов заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Зараз є чітка взаємодія, створене тактичне угруповання "Кордон", до якого входять підрозділи Держприкордонслужби, десантники ВСУ і Нацгвардія як резерв. Ця угруповання з 2 напрямків - з півночі і з півдня поступово звужує ту неконтрольовану ділянку, яка контролюється лише в глибині території, а треба вийти на лінію кордону. Ця дірка поступово звужується, але робиться це з великим трудом, з щоденними боями", - заявив Астахов.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет міністрів України прийняв рішення з інженерного облаштування кордону з Російською Федерации. Раніше в Державній прикордонній службі повідомили, що розраховують отримати на облаштування державного кордону 21 млн євро з виділених Україні коштів від Європейського союзу. У свою чергу в Міністерстві закордонних справ Росії назвали демаркацію кордону Україною юридично безглуздою.