ua en ru

Бразильського парламентарія закидали фальшивими доларами

Бразильського парламентарія закидали фальшивими доларами Фото: Едуардо Кунья

Голову нижньої палати парламенту підозрюють у корупції

Прес-конференція голови нижньої палати бразильського парламенту, що відбулася в середу в Бразиліа, була перервана в результаті акції протесту. Про це повідомляє ТАСС.

Відзначається, що представник одного з молодіжних громадських рухів розсипав над головою спікера десятки фальшивих стодоларових купюр на знак протесту проти корупційного скандалу, в який виявився залучений політик.

"Кунья, вам прийшла посилка зі Швейцарії", - встиг прокричати 26-річний Тьягу Ферейра перед тим, як поліція вивела його з залу. На стодоларових купюрах, які розлетілися по приміщенню, замість портрета Бенджаміна Франкліна була розміщена фотографія голови нижньої палати парламенту.

Відзначимо, голова нижньої палати бразильського парламенту також є одним з підозрюваних у справі про корупцію навколо державної нафтогазової корпорації Petrobras.

Також, Едуардо Кунья є ключовою фігурою в питанні про можливий імпічмент щодо президента країни Ділми Руссефф.

Згідно бразильському законодавству, саме спікер нижньої палати повинен прийняти рішення про початок розгляду відповідної процедури в парламенті. Місцеві спостерігачі не виключають, що в нинішніх обставинах Кунья, відомий як політичний противник глави держави, відкине запит про її відсторонення від посади в обмін на підтримку правлячої коаліції.

Нагадаємо, Лагард і Порошенко обговорили зусилля по виконанню умов програми МВФ.