ua en ru

Бразилія зацікавлена у інвестиціях в Україну, - губернатор штату Парана

Бразилія зацікавлена у інвестиціях в Україну. Про це заявив губернатор штату Парана Федеральної Республіки Бразилія Карлос Альберто Ріша під час зустрічі з прем‘єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Враховуючи те, що у нас проживає велика община українців, ми особливо підтримуємо співпрацю з Україною. У складі нашої делегації багато бізнесменів, зацікавлених у інвестиціях. Нині штат Парана експортує в Україну каву та м'ясо свинини. Також ми зацікавленні у співпраці з вашими спеціалістами у галузі суднобудування, нафтовидобування", - казав Ріша.
Азаров в свою чергу підкреслив, що Бразилія - основний стратегічний партнер в Латинській Америці, співробітництво України з цією державою розвивається успішно. Нині уже є ряд масштабних проектів, зокрема в космічній галузі, суднобудуванні. "Уряд значну увагу приділяє регіональному співробітництву. Такий потужний штат Бразилії, як Парана цікавий для співпраці з нашими областями. Товарообіг нині складає півмільярда доларів, і ми зацікавлені в тому, щоб він зростав, такі контакти безумовно сприятимуть цьому. Сфери співпраці дуже широкі - це і суднобудування, авіабудування, хімічна промисловість, цікавою є співпраця в фармацевтичній галузі тощо", - зазначив прем'єр-міністр України.
Крім того, Азаров наголосив, що Бразилія для нас, не зважаючи на відстань, дуже близька країна. Тут проживає близько півмільйона вихідців з України, у штаті Парана - більше 400 тисяч етнічних українців.