ua en ru

У Бразилії заявили, що Мадуро вчинив незаконні платежі в 2012 році в кампанію Чавеса

У Бразилії заявили, що Мадуро вчинив незаконні платежі в 2012 році в кампанію Чавеса Фото: Ніколас Мадуро і Уго Чавес

Президент Венесуели передавав 20 млн доларів для кампанії Чавеса

Бразильському стратегу Жоао Сантана незаконно було виплачено 20 млн доларів за передвиборчу кампанію 2012 року покійного венесуельського лідера Уго Чавеса, більшу частину грошей передав готівкою нинішній президент Венесуели Ніколас Мадуро. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву про визнання вини одного з фігурантів справи, оприлюднену в четвер.

"Стратег Сантана, який отримав прізвисько "творець президентів" за те, що допоміг лівим лідерам Бразилії утримувати владу протягом 13 років, був арештований в минулому році разом зі своєю дружиною Монікою Моурою. Вони відбувають 8-річні тюремні терміни за мільйонні незаконні доходи", - йдеться в повідомленні.

Згідно показань Моури в бразильській прокуратурі, неформальні виплати на загальну суму 53,9 млн. доларів в основному сплачувались бразильськими компаніями за консультації виборчих кампаній в Панамі, Сальвадорі, Анголі та Венесуелі.

Так, дружина Сантани, яка вела фінансові справи чоловіка, заявила прокурорам, що Мадуро, який на той момент був міністром закордонних справ Чавеса, особисто заплатив їй готівкою в мішках в своєму офісі в Каракасі. За її словами, Мадуро передав їй 11 млн доларів і надав охоронця для безпечної доставки з міністерства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Венесуели Ніколас Мадуро розпорядився перевірити всіх громадян Боліваріанської Республіки, які фігурують у "панамських документах". У них згадуються кілька колишніх венесуельських чиновників, що працювали при покійному президентові Уго Чавеса.