ua en ru

У Бразилії скасували режим НС, введений через вірус Зіка

У Бразилії скасували режим НС, введений через вірус Зіка Фото: з початку року в Бразилії вірусом Зіка заразилися всього 8 тис. осіб

З січня по середину квітня число випадків захворювання вірусом скоротилося на 95,4% в порівнянні з минулим роком

В Бразилії скасували режим надзвичайного стану через вірус Зіка. Про це повідомляє телеканал Telesur, посилаючись на повідомлення міністерства охорони здоров'я країни.

Повідомляється, що режим НС у зв'язку з вірусом Зіка був введений в країні з 2015 року.

Як повідомили епідеміологи, з січня по середину квітня число випадків захворювання вірусом скоротилося на 95,4% по порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В цілому за перші місяці 2017 року в країні заразилися вірусом Зіка близько 8 тис. осіб. Для порівняння, за той же період у минулому році було зафіксовано 170 тис. заражених вірусом.

Таким чином, вважають в міністерстві охорони здоров'я Бразилії, в країні відсутні причини для збереження режиму НС.

Як повідомлялося раніше, вірус Зіка при зараженні вагітних жінок може провокувати виникнення у новонароджених мікроцефалії. Основними рознощиками захворювання є комарі.

Після спалаху захворювань в Південній Америці в 2016 році в ряді країн був введений режим надзвичайної ситуації. Пізніше Всесвітня організація охорони здоров'я визнала вірус глобальною загрозою.

Нагадаємо, в листопаді минулого року у ВООЗ заявили, що вірус Зіка більше не є міжнародною надзвичайною загрозою.