ua en ru

У Бразилії засудили перенесення Олімпіади через вірус Зіка

У Бразилії засудили перенесення Олімпіади через вірус Зіка Фото: вірус Зіка

Вірус Зіка в даний час присутній в 60 країнах світу

Міністерство охорони здоров'я Бразилії не бачить необхідності в перенесенні майбутніх Олімпійських ігор через загрози розповсюдження вірусу Зіка. Про це повідомляє BBC.

"Захворювання, переносниками яких є комарі Aedes aegypti, зокрема, (лихоманки) Зіка, денге і чикунгуня - не мають властивість поширюватися в той час року, на який запланована Олімпіада в Бразилії. У 2015 році, наприклад, в серпні було виявлено найменше число випадків денге в країні", - йдеться в повідомленні.


Раніше стало відомо, що понад 100 медичних експертів закликали до перенесення часу або місця проведення Олімпійських ігор 2016 року в зв'язку з небезпекою зараження вірусом Зіка.

"Ми піклуємося про здоров'я людей, - йдеться в листі, який було надіслано в ВООЗ. - Вірус Зіка у Бразилії завдає величезної шкоди людям. Безтурботно було б допускати, щоб 500 тисяч чоловік прибули в Бразилію на Ігри-2016, заразилися вірусом і повернулися б додому, де він може асимілюватися", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вірус Зіка цього літа може поширитися на Європу, зокрема на узбережжя Чорного моря. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.