ua en ru

У Бразилії виправдали українця, завербованого до міжнародного наркотрафіку

У Бразилії виправдали українця, завербованого до міжнародного наркотрафіку Фото: вирок суду (tomenko.ua)

Громадянина повернули до України

У Бразилії виправдали українця, завербованого до міжнародного наркотрафіку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Завдяки зібраним доказам прокуратури Київської області громадянина України, якого зловмисники, ввівши в оману, завербували до міжнародного наркотрафіка, виправдано в Бразилії та повернуто до України", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що у січні поточного року прокуратура Київської області спільно зі співробітниками правоохоронних органів затримала 4 осіб, які упродовж 2015-2016 років, вербували та переміщали громадян України до Бразилії, а також до Таїланду з метою їх подальшого втягнення у злочинну діяльність, пов’язану з наркоторгівлею.

"Довірливим громадянам зловмисники обіцяли легальну та високооплачувану роботу у сфері туризму, а також пропонували займатися перевезенням дорогоцінного каміння. Установлено, що 25-річного хлопця, який був впевнений, що перевозить дорогоцінне каміння, 01.07.2016 затримано в Бразилії з понад 4,5 кг кокаїну. У подальшому, чоловіка доставлено до місць попереднього ув’язнення", - зазначили у відомстві.

Прокуратура Київської області зібрала беззаперечні докази у кримінальному провадженні, матеріали якого були передані до Бразилії, завдяки чому підозрюваного виправдано та повернуто до України.

Робота щодо повернення до України ще трьох потерпілих триває.

Нагадаємо, громадянина Австрії, якого підозрювали в скоєнні військових злочинів на сході України, звільнили з-під варти у зв'язку з відсутністю достовірних доказів.