ua en ru

Брати Навальні оскаржили вирок у справі "Ів Роше"

Брати Навальні оскаржили вирок у справі "Ів Роше" Джерело фото:echo.msk.ru

Адвокати Ольга Михайлова, Вадим Кобзєв і Кирило Полозов уранці в понеділок подали короткі апеляційні скарги на захист братів Олексія та Олега Навальних. Про це РБК повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

Адвокати просять скасувати рішення і винести виправдувальний вирок.

Як пояснив Кобзєв, в суді вони отримали текст вироку, і після того, як вони з ним ознайомляться, тексти скарг будуть доповнені.

30 грудня 2014 р. Замоскворецький суд Москви засудив Олексій Навального до 3,5 років позбавлення волі умовно, а його молодшого брата - Олега Навального - до 3,5 років колонії загального режиму. Вони були визнані винними в розкраданні більше 31 млн руб. у компаній "Ів Роше Схід" і МПК. Олег був узятий під варту в залі суду. Олексія суд залишив під домашнім арештом до вступу вироку в силу.

За версією слідства, брати Навальний заснували фірму "Головпередплата" і, використовуючи службове становище Олега на "Пошті Росії", отримали контракт на доставку вантажів компанії "Ів Роше Схід". На ділі ж послуги надавали транспортні компанії, яких наймав Олег за цінами нижче, ніж платила компанія "Ів Роше Схід". Аналогічна ситуація, на думку сторони звинувачення, склалася і з доставкою вантажів для фірми "МПК".

Замоскворецький суд Москви визнав підсудних винними в шахрайстві у сфері підприємницької діяльності, вчиненого в особливо великому розмірі (ст.159.4 Кримінального кодексу).

Самі брати провину не визнали. Вони наполягали, що "Головпередплата" займалася звичайної господарської діяльністю, а кримінальну справу було порушено через політичну діяльність Олексія Навального. У 2013 році Навальний-старший був засуджений до п'яти років умовно у справі "Кіровлісу". Цей термін також враховувався під час призначення нового покарання.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний, засуджений до 3,5 років умовного ув'язнення у справі "Ів Роше", заявив, що більше не буде дотримуватися умов домашнього арешту.