ua en ru

У Братиславі помер перший президент Словаччини Міхал Ковач

У Братиславі помер перший президент Словаччини Міхал Ковач Фото: Міхал Ковач

Міхал Ковач помер у віці 86 років

Перший президент незалежної Словаччини Міхал Ковач помер у Братиславі у віці 86 років. Про це повідомляє Teraz.

Як наголошується, Ковач займав пост глави республіки в 1993-1998 роках.

"Екс-президент Словаччини Міхал Ковач помер в ніч на неділю в братиславській лікарні святого Міхала. Ковач був доставлений сюди в важкому стані в п'ятницю і розміщений у відділенні реанімації та кардіології, проте потім його стан погіршився, і лікарі, прагнучи зберегти пацієнту життя, перевели його в стан штучного сну і підключили до апарату штучного дихання. Тим не менш, всі зроблені медиками заходи не допомогли врятувати життя екс-президента", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в останні роки він тяжко хворів, відчуваючи проблеми з серцем, одночасно у нього розвивалася хвороба Паркінсона. Раніше в 2016 році він вже двічі піддавався екстреній госпіталізації.

Ковач після чехословацької "оксамитової революції" 1989 року обіймав посаду міністра фінансів Словаччини, а з 1992 року був головою нижньої палати федерального парламенту.

Ковач на посаді глави країни прагнув дотримуватися демократичних принципів, у зв'язку з чим йому довелося вступити в протидію з тодішнім прем'єром Володимиром Мечьяром, який мав авторитарні риси у керівництві країною.

Нагадаємо, державна церемонія прощання з дев'ятим президентом Ізраїлю Шимоном Пересом відбулася в Єрусалимі.