ua en ru

Брат лідера Північної Кореї міг отримувати гроші від розвідки США

Брат лідера Північної Кореї міг отримувати гроші від розвідки США Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

У Кім Чен Нама було 120 тис. доларів готівкою під час вбивства

Брат лідера Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ина Кім Чен Нам міг отримувати гроші від розвідки Сполучених Штатів Америки (США). Про це повідомляє The Asahi Shimbun.

"Малазійські слідчі органи припустили, що зустрічі Кім Чен Нама з американцем, який, як вважається, пов'язаний з розвідувальним агентством США, можливо, стали причиною того, що КНДР вирішила "змусити замовкнути" брата Кім Чен Ина", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таке припущення спричинив той факт, що у зведеного брата північнокорейського лідера було 120 тис. доларів готівкою під час його вбивства в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура в лютому.

Крім того, малазійські офіційні особи заявили, що Кім, мабуть, отримав цю суму під час свого перебування в Малайзії і планував покинути країну, не оголосивши про отримання грошей. Так, малазійці не знайшли даних про зняття Кім Чен Намом великих сум готівки в банках Малайзії.

"Можливо, гроші були отримані в обмін на надану ним інформацію", - резюмував один з малазійських чиновників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що справу обвинувачених у вбивстві Кім Чен Нама передано у Верховний суд Малайзії. Так, основними підозрюваними є громадянка Індонезії і громадянка В'єтнаму.