ua en ru

У БПП заявили про переконливу більшість серед обраних голів ОТГ на виборах 18 грудня

У БПП заявили про переконливу більшість серед обраних голів ОТГ на виборах 18 грудня Кандидати, які балотувалися за підтримки БПП, перемогли у переважній більшості регіонів, - прес-служба

Переконлива більшість серед обраних голів об'єднаних територіальних громад (ОТГ) – це кандидати, висунуті територіальними організаціями партії "БПП "Солідарність" та кандидати, яких підтримувала партія БПП. Про це повідомляє прес-служба партії з посиланням на попередні підрахунки результатів виборів 18 грудня у новостворених об’єднаних громадах.

Загалом, як повідомляють у БПП, це 96 кандидатів, або понад 67 відсотків від загальної кількості обраних голів.

Крім кандидатів від БПП, за даними прес-служби, перемогу отримали представники ВО "Батьківщина" - 11, "Наш край" - 2, УКРОП" - 2, ВО "Свобода" - 2, "За конкретні справи" – 2, Самопоміч -1, Радикальна партія – 1.

При цьому, за даними політсили, кандидати, які балотувалися за підтримки "БПП "Солідарність", перемогли у переважній більшості регіонів.

"Для нас важливо, що "БПП "Солідарність" має підтримку по всій Україні – як у західних та центральних, так і південних та східних областях, що важливо для єдності країни. Особливо показовим є результат Дніпропетровської, Миколаївської, Житомирської областей", - заявив керівник секретаріату партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Максим Саврасов.

У БПП також зазначають, що висока як для місцевих виборів явка (понад 45%) свідчить про те, що українці підтримують реформу децентралізації, ініційовану президентом.

Зазначимо, 18 грудня 2016 року відбулося голосування на перших виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах. Обиралися 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міський голова, а також відповідні місцеві ради та 1 староста.