ua en ru

У БПП заявили, що Найєм, Лещенко і Заліщук мають скласти депутатські мандати

У БПП заявили, що Найєм, Лещенко і Заліщук мають скласти депутатські мандати Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

У БПП запропонують скласти мандати членам фракції, які перешкоджали затриманню Саакашвілі

Народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, які перешкоджали затриманню лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі і свідомо брали участь в акціях проти сувернітету України, мають скласти свої мандати. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам заявила представник президента у парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Депутати мають прийняти своє політичне рішення. Якщо це так і вони робили це свідомо (підтримували акції проти сувернітету України, - ред.), вони мають скласти мандати, тому що люди, які їх обирали, не довіряли їм підривати сувернітет України. Якщо вони цього не зроблять, буде політична реакція фракції. Але все буде робитися у правовій площині", - заявила Луценко.

За її словами під політичною реакцією фракції мається на увазі висловлення недовіри зазначеним нардепам і пропозиція до них складати свої мандати.

Представник президента зазначила, що народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко прикриваються мандатами фракції БПП.

"Наша задача - спонукати цих депутатів скласти мандати самостійно, коли вони заявляють, що їм не підходить позиція БПП", - сказала Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України оголосила екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі у розшук.