ua en ru

БПП вимагає ухвалення законопроектів щодо судової реформи на поточному тижні

БПП вимагає ухвалення законопроектів щодо судової реформи на поточному тижні Фото: Артур Герасимов (solydarnist.org)

Фракція БПП підтримає запропонований урядом проект пенсійної реформи, заявив Герасимов

На поточному пленарному тижні Верховна Рада має ухвалити законопроекти, які стосуються судової реформи. Про це сьогодні на погоджувальній раді голів комітетів і керівників фракцій Верховної Ради заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша фракція вимагає вже з першого пленарного тижня приступити до розгляду законопроекті судової реформи №5425 (проект Закону про внесення зміни до статті 23 Бюджетного кодексу України щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного Суду України, - ред.), №6232 (проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів, - ред.), №6233 (проект Закону про внесення зміни до статті 540 Митного кодексу України щодо примусового виконання постанови органу доходів і зборів або суду про накладення штрафу, - ред.)", - заявив Герасимов.

За його словами, фракція БПП підтримає запропонований урядом проект пенсійної реформи, а також прийняття в цілому на першому пленарному тижні базового закону про реформу освіти.

Нагадаємо, у червні Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".