ua en ru

У БПП розповіли, коли повернуться до питання ЦВК

У БПП розповіли, коли повернуться до питання ЦВК Фото: Сергій Березенко (РБК-Україна)

Фракція буде вимагати від спікера поставити питання ЦВК на голосування

Питання обрання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) може бути поставлено на голосування після ухвалення законопроекту про антикорупційний суд. Про це заявив журналістам у кулуарах Верховної ради заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка", народний депутат Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання ЦВК, я минулого тижня говорив, що фракція буде категорично ставити це питання. Ми не відмовляємось від своїх слів, але якщо сьогодні ми зможемо зайти в питання антикорупційного суду, то, безумовно, ми не будемо заважати його розгляду. Навпаки, будемо сприяти тому, щоб спочатку розглянули суд, а потім як пріоритет повернемося до питання ЦВК. Можливо, в четвер. Ми дуже сподіваємось, що до четверга зможемо проголосувати. І будемо вимагати від голови ВР поставити на голосування питання ЦВК", - заявив Березенко.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій зазначив, що парламент повинен проголосувати за оновлення складу ЦВК до 1 липня 2018 року, проте обрання комісії шляхом рейтингового голосування небезпечне.