ua en ru

У БПП розповіли про наявність розбіжностей в питанні створення Антикорупційного суду

У БПП розповіли про наявність розбіжностей в питанні створення Антикорупційного суду Фото: Сергій Березенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Очікується, що Рада розгляне законопроект після травневих свят

Наразі серед парламентарів залишаються розбіжності у питанні створення вищого Антикорупційного суду (АКС), які мають бути вирішені найближчим часом. Про це у кулуарах парламенту повідомив заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенко" (БПП) народний депутат Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, Рада має розглянути законопроект після травневих свят за умови погодження з представником Венеціанської комісії.

"На запрошення голови Верховної ради мав прибути секретар Венеціанської комісії. Зараз активно йде дискусія. Я думаю, що найближчим часом будуть зняті питання по ключовим розбіжностям, які сьогодні є всередині парламенту. Це питання має бути суперактуальним якраз через три тижні після травневих свят. Обов’язково "Блок Петра Порошенка" буде голосувати за редакцію, яку спільно напрацюємо", - заявив Березенко.

Нагадаємо, 12 квітня голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що Рада розгляне законопроект про Антикорупційний суд на початку травня.