ua en ru

БПП просить Кабмін обґрунтувати необхідність компенсації "Нафтогазу" 10 млрд грн

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" просить Кабінет міністрів України обгрунтувати необхідність компенсації НАК "Нафтогаз України" 10 млрд грн, недоотриманих з зони антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Про це журналістам заявив перший заступник голови фракції БПП, член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У бюджеті закладено 10,7 млрд грн компенсація НАК "Нафтогазу" щодо недоотриманих коштів із зони АТО, по цій сумі є питання, тому що ми не бачили розрахунку цієї суми, чому це 10 млрд, може це 5 млрд, може це 15 млрд, тому можливо ця сума буде якимось чином коригуватися або може зовсім будуть зміни і вона із змінами в бюджет зникне", - розповів Кононенко.

Він також додав, що в БПП вважають, що сума 12,5 млрд грн недостатня, щоб компенсувати населенню підвищення тарифів на енергоносії.

"Є питання до депутатів з приводу 12,5 млрд щодо тарифів, на наш погляд цих грошей не вистачить, треба шукати додаткові кошти, тому що 12,5 млрд це не та сума, яка може компенсувати населенню підвищення тарифів", - зазначив Кононенко.

Крім того, за його словами, у депутатів є питання й до інших законопроектів.

"Є питання до пенсійними законами, є питання до ліків, є питання структури розподілу фонду регіонального розвитку та капітальних вкладень", - додав Кононенко.

Нагадаємо, напередодні Кабмін зареєстрував у Раді законопроект щодо стабілізації фінансового стану "Нафтогазу".