ua en ru

БПП закликає включити у порядок денний Ради законопроекти судової реформи, - Герасимов

БПП закликає включити у порядок денний Ради законопроекти судової реформи, - Герасимов Фото: Артур Герасимов

Герасимов також сподівається, що Рада підтримає законопроект про Конституційне провадження

Верховна Рада має включити до порядку денного і розглянути проекти законів, які стосуються судової реформи. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів Верховної Ради заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впродовж тижня ВРУ має зосередитися над ключовими питаннями для систематичного продовження реформ, у першу чергу фракція БПП закликає парламент припинити ігнорувати судову реформу та включити до порядку денного сесії законопроект №6232 (проект закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів - ред.) для комплексного швидкого очищення і перезавантаження судової системи", - заявив Герасимов.

За словами нардепа, також парламент має підтримати законопроект №6427 про Конституційне провадження. Крім того, у БПП наполягають на включенні до порядку денного парламенту законопроекту щодо правового статусу осіб, зниклих без вісти та ухваленні закону про Фонд енергоефективності.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко розраховує на завершення судової реформи в цьому році.