ua en ru

БПП закликала Яценюка вжити заходів для оздоровлення вугільної галузі

БПП закликала Яценюка вжити заходів для оздоровлення вугільної галузі Фото: лідер БПП Юрій Луценко

Луценко зазначив, що якщо Яценюк прем'єр - він повинен розібратися з цим питанням

Фракція "Блок Петра Порошенка" закликала прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка вжити заходів для оздоровлення вугільної галузі. Про це журналістам заявив лідер БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не бачу причинного зв'язку між Демчишиным і фінансуванням галузі. Я думаю, що це питання Кабінету міністрів України, виконавчого органу, в якому комунікуються всі інтереси: Мінфіну, Мінекономіки, Міненерго, інших органів, які повинні приймати комплексне рішення. Переведення стрілок на Президента неприпустимо. Ми живемо в парламентсько-президентській республіці, виконавчу владу очолює Кабінет міністрів і прем'єр Арсеній Петрович Яценюк, він повинен особисто або разом з відповідальними міністрами й не тільки ними приймати комплексне рішення про оздоровлення вугільної галузі", - підкреслив Луценко.

Він зазначив, що саме за поданням Яценюка до парламенту Володимир Демчишин став міністром.

"У нас є уряд коаліції, в цьому уряді немає квоти "Самопомичи", БПП або "Народного фронту"... Це всі коаліційні міністри й підпис Яценюка під поданням до парламенту щодо призначення Демчишина варто. Пан Яценюк, якщо він прем'єр-міністр, повинен збирати Мінфін, Мінпаливенерго, Мінекономіки та розбиратися з цим питанням", - додав Луценко.

Нагадаємо, сьогодні в Києві проходить мітинг шахтарів. Спочатку демонстранти стояли під Адміністрацією Президента, а пізніше перемістилися під будівлі Ради та Кабміну.