ua en ru

У БПП припускають, що Рада призначить нового прем'єра 31 березня

У БПП припускають, що Рада призначить нового прем'єра 31 березня Фото: Юрій Луценко

Фракція БПП готова до такого голосування вже завтра, 29 березня

У "Блоці Петра Порошенка" припускають, що Верховна Рада України призначить нового прем'єр-міністра України у четвер, 31 березня 2016 року. Про це журналістам в парламенті повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко.

"Ми вважаємо, що вже на цьому тижні, відразу після формування більшості, ми маємо прийняти рішення про заміну прем'єр-міністра, обрання нового. В середу можуть відбутися консультації. В четвер може відбутися голосування по новому уряду", - повідомив Луценко.

Разом з тим, він зазначив, що фракція БПП готова до такого голосування вже завтра, 29 березня.

"Ми готові робити це прямо у вівторок. Але для цього потрібне рішення фракції " Народного фронту", що вони входять в коаліцію фракцій БПП, "Батьківщини", ймовірно інших фракцій. Разом у нас є достатньо для того, щоб внести президенту погоджено кандидатуру прем'єр-міністра",- додав він.

Луценко пояснив, якщо рішення фракції " Народного фронту" буде вже сьогодні, тоді за кандидатуру нового прем'єра можна проглосувати вже завтра, у середу, 30 березня, провести консультації щодо формування нового складу уряду, а в четвер, 31 березня, сформувати новий уряд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Блок Петра Порошенка" (БПП) сьогодні, 28 березня 2016 року, збирається офіційно висунути голову Верховної Ради України Володимира Гройсмана кандидатом в прем'єр-міністри.