ua en ru

БПП пропонує розглянути у четвер оновлення ЦВК та обрання суддів КСУ

БПП пропонує розглянути у четвер оновлення ЦВК та обрання суддів КСУ Фото: Сергій Березенко (РБК-Україна)

У середу профільний комітет має розглянути кандидатури на посади членів ЦВК

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" вимагає розглянути у парламенті у четвер питання обрання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК), суддів Конституційного суду (КСУ), а також аудитора НАБУ. Про це заявив заступник голови БПП Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо серйозні кадрові борги перед державою. Тому фракція "Блоку Петра Порошенка" просить не відкладати в довгий ящик призначення судів Конституційного суду. Окрім того, у середу профільним комітетом повинні бути розглянуті кандидатури на посади членів ЦВК. Для ефективної роботи парламенту вважаємо,що саме кадрове питання ЦВК повинно стояти першим на четвер. Також учергове звертаємо увагу на необхідність призначення кандидата від ВР для проведення аудиту НАБУ", - заявив Березенко.

Нагадаємо, раніше спікер ВР Андрій Парубій зазначив, що спеціальна перевірка по усім кандидатам до оновленої Центральної виборчої комісії закінчена, і всі 14 кандидатів отримали позитивні висновки.

Глава Ради допускав, що парламент може розглянути питання призначення нових членів Центральної виборчої комісії у квітні-травні.