ua en ru

БПП не підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу без згадки "Мінська"

БПП не підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу без згадки "Мінська" Фото: голосування (УНІАН)

В АП не виключають, що положення про мінські угоди можуть повернути у законопроект

У партії "Блок Петра Порошенко" (БПП) не готові підтримати законопроект про реінтеграцію Донбасу без повернення в документ згадки мінських домовленостей. Про це РБК-Україна заявило джерело серед нардепів, йдеться в матеріалі видання: Відкладена реінтеграція: що відбувається з документом, що визнає Росію окупантом.

"Якщо б там була згадка про "Мінськ" або резолюцію ООН, як того вимагали наші міжнародні партнери, ми б голосували", - заявив один із наближених до президента депутатів.

В Адміністрації президента не виключають, що положення про мінські угоди може бути повернуто в законопроект.

"Я думаю, що дві фракції знайдуть порозуміння і там буде "Мінськ" або пов'язані з ним речі", - повідомив співрозмовник РБК-Україна в АП.

Він додав, що насправді міжнародні партнери України не просять, щоб це положення було включено в проект, але "це потрібно президенту".

Так, в плани на Банковій входить спочатку звільнення заручників, а потім - визнання Росії окупантом. В АП пояснили, що мова йде про формулу "306 74".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила дату звільнення заручників.