ua en ru

В БПП "консультують" силовиків у резонансних справах

В БПП "консультують" силовиків у резонансних справах Фото: перший заступник БПП Ігор Кононенко

Департамент ГПУ у справах держслужби та власності охрестили "департаментом Кононенка-Грановського"

У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" "консультують" представників правоохоронних відомств у резонансних справах. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Ближче до тіла: як Порошенко веде кадрову політику".

Так, нещодавно голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що обшуки співробітниками ГПУ в приміщенні адміністрації організували перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко та його колега Олександр Грановський. Обшуки проводили співробітники департаменту ГПУ у справах держслужби та власності під керівництвом Володимира Гуцуляка. У ГПУ цей департамент навіть охрестили "департаментом Кононенка-Грановського".


Сам Кононенко всі звинувачення в кураторстві силовиків відкидає.

У свою чергу, нардепи у фракції БПП в неофіційних розмовах підтверджують, що їхні колеги з числа бізнесменів консультують "силовиків".

"Наші слідчі без допомоги бізнесменів ніколи не зможуть розібратися в економічних злочинах. Вони тільки і вміють, що заводити справи, а потім продавати їх", - говорить співрозмовник у фракції БПП.

За його словами для того, щоб "просвітити" слідчих і прокурорів бізнесмени з БПП створили щось на подобі back office і консультують правоохоронців.

За дивним збігом обставин силовики регулярно цікавляться діяльністю депутатів, чиновників і активістів.

Нагадаємо, в квітні 2016 р. НАБ не знайшло факти незаконного впливу Кононенка на колишнього главу МЕРТ Айвараса Абромавичуса.