ua en ru

БПП і Клименко будуть відновлювати Донбас разом, - ЗМІ

Представники "Блоку Петра Порошенко" будуть відновлювати Донбас спільно з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Про це свідчать дані журналістського розслідування програми "Донецька правда" Громадського ТБ Донбасу.

Автор сюжету Віталій Сизов передбачає, що співробітництво між Клименком та представниками "Блоку Петра Порошенко" не тільки можливе, але і відбувається зараз".

"Одним із напрямків діяльності Клименка, який змушений був покинути Україну взимку минулого року, є допомога у відновленні Донбасу, а також переселенцям із зони бойових дій, яку він здійснює через однойменну організацію - фонд "Відновлення Донбасу", де є засновником", - наголошується в програмі. Причому, за словами Сізова, допомагають йому в цьому люди, наближені до БПД.

Так, повідомляється в сюжеті, в Києві інтереси фонду "Відновлення Донбасу", представляє колишній заступник губернатора Донецької області, екс-начальник управління охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва. Саме вона представляла фонд на круглому столі з проблем переселенців Донбасу, який проводився за ініціативою організації 27 травня в Києві.

Разом з тим, наголошується в сюжеті, на сайті Верховної Ради вказано, що Петряєва не тільки працює у фонді "Відновлення Донбасу", але також є помічником народного депутата України з фракції "Блок Петра Порошенко" Олега Недави, який, у свою чергу, є головою опікунської ради союзу "Донбас".

"Ця організація ставить собі за мету розвиток Сходу України та інтеграцію його в Україну. Цілі співзвучні організації "Відновлення Донбасу", яку курирує Олександр Клименко і яку очолює Олена Петряєва", - зазначає журналіст.

Сама Петряєва у своєму коментарі "Донецької правді" стверджує, що ніякого конфлікту немає: "Який конфлікт інтересів, якщо тема (переселенців - ред.) близька і потрібна абсолютно всім. Відновлення Донбасу, і один з аспектів - допомогу переселенцям. Ця тема повинна чіпати, турбувати абсолютно все блоки".

"Виходить, що блок Порошенка і Клименко будуть відновлювати Донбас разом", - резюмує Сизов у своєму журналістському розслідуванні.