ua en ru

У БПП ініціюють створення Міністерства у справах ветеранів

У БПП ініціюють створення Міністерства у справах ветеранів Фото: украънський солдат (УНІАН)

Наразі соціальним захистом ветеранів займаються майже 20 міністерств і відомств

Парламент має розглянути проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до Кабінету міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів - центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни" на поточному пленарному тижні. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів Верховної Ради заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша фракція цілком і повністю підтримує розгляд у вівторок питань соціального захисту військовослужбовців. Однак ми вважаємо, що у переліку цих питань обов'язково має бути проект постанови про звернення ВРУ до Кабінету міністрів щодо створення Міністрества України у справах ветеранів (№7505)", - заявив Герасимов.

Нардеп зазначив, що наразі соціальним захистом ветеранів займаються майже 20 міністерств і відомств. У БПП вважають, що в Україні має функціонувати єдиний державний орган, який буде нести відповідальність за всю роботу по соцзахисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 26 лютого, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець повідомила, що з початку проведення антитерористичної операції (АТО), з 2014 року, вже близько 600 ветеранів АТО наклали на себе руки.

За її словами, для системної організації роботи в Україні потрібно створити Міністерство у справах ветеранів та мережу ветеранських центрів по всій Україні.