ua en ru

БПП допускає переформатування Кабміну після прийняття Податкового кодексу і держбюджету-2016

БПП допускає переформатування Кабміну після прийняття Податкового кодексу і держбюджету-2016 Фото: Юрій Луценко

Перезавантаження Кабміну допустив і президент України Петро Порошенко

Фракція Блок Петра Порошенко допускає переформатування уряду, але після прийняття нового Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік. Про це сьогодні в ході форуму депутатів місцевих рад Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявив лідер фракції БПП у Верховній Раді України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми припускаємо, що доведеться змінити неефективних міністрів у нинішньому Кабінеті міністрів України. І все це буде зроблено в майбутні три тижні - новий Податковий кодекс, новий бюджет, оновлення уряду", - сказав він.

Луценко підкреслив, що спочатку Верховна Рада повинна прийняти новий Податковий кодекс, держбюджет-2016, і тільки потім розглядати питання про переформатування уряду, додавши, що мова не йде про голосування за відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Перезавантаження Кабміну допустив і президент України Петро Порошенко. При цьому він зазначив, що від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" повинні бути представники в Кабінеті міністрів.

"Наша партія має стати кузнею кадрів і лавкою запасних, яка в будь-який момент готова мобілізувати професіоналів туди, де виникла така необхідність... Незалежно від того, чи буде це перезавантаження уряду - а воно буде, оскільки не всі міністри сьогодні виправдовують і відповідають тим критеріям, які чекає від них українське суспільство", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко виключив існування альтернативи нинішньої парламентської коаліції.