ua en ru

БПП не голосуватиме за введення візового режиму з РФ

БПП не голосуватиме за введення візового режиму з РФ Фото: Гончаренко заявив, що БП не підтримує введення візового режиму з РФ ("УНІАН")

Введення візового режиму перекриє для багатьох українців можливість відвідувати РФ з метою заробітку

Фракція "Блок Петра Порошенка" не голосуватиме за постанову щодо введення візового режиму з Російською Федерацією. Про це заявив депутат Верховної Ради від фракції БПП Олексій Гончаренко, передає прес-служба партії.

“Наша фракція на засіданні прийняла рішення не голосувати за постанову про введення візового режиму з РФ… По-перше, ми є проурядова фракція, отже, ми не можемо приймати рішення без спілкування з Урядом. Є позиція Міністра закордонних справ, який аргументує , що це неправильно робити, що ми для цього не підготовлені. По-друге, в нас є мільйон українців, які працюють в Росії і заробляють гроші для своєї родини . Росія, звичайно, зробить симетричну відповідь на введення віз . А відтак, буде перекрита для багатьох українців можливість відвідувати РФ з метою заробітку. Це питання потребує зваженості і обережності. Емоції не повинні домінувати при прийнятті цього рішення”,- підкреслив Гончаренко.

Нагадаємо, голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Російська Федерація спробує максимально ускладнити процедуру отримання віз в разі введення візового режиму з РФ.