ua en ru

Бійці батальйону "Київ-2" звільнили викраденого голови ОВК №60 в Донецькій обл., - Аваков

Бійці батальйону "Київ-2" звільнили викраденого голови ОВК №60 в Донецькій обл., - Аваков
Бійці спецбатальйону МВС "Київ-2" звільнили викраденого сьогодні голови ОВК №60 у Волновасі Донецької області.

Бійці спецбатальйону МВС "Київ-2" звільнили викраденого сьогодні голови ОВК №60 у Волновасі Донецької області. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook.

"Через кілька годин після призначення нового керівника окружної виборчої комісії №60 в місті Волноваха Донецької області замість відмовився, в міліцію надійшло повідомлення про її зникнення. В результаті оперативних заходів, проведених бійцями спецбатальйону МВС "Київ-2", місцезнаходження зниклої жінки було встановлено, вона була звільнена, а викрадачі - затримані", - написав Аваков.

За його словами, неподалік від офісу ОВК до жінки підійшов чоловік, після короткої розмови вони попрямували в інший бік.

"Правоохоронці виявили жінку в підсобному приміщенні одного з кафе м. Волновахи. З нею досить довго і наполегливо говорив чоловік, який зустрів її біля офісу. Жінку звільнили. За підозрою у її викраденні затримані двоє місцевих жителів", - додав міністр.
Як зазначається, жінка повідомила, що їй пропонували гроші за відмову від посади.

"Замовником викрадення виявився місцевий приватний підприємець. В даний час з потерпілою і з затриманими працюють відповідні органи СБУ України", - повідомив Аваков.

За словами міністра, під час виборів у Раду батальйон "Київ-2" буде контролювати дві третини території Волноваського району Донецької області.

Нагадаємо, всього в Україні в день виборів Верховної Ради до охорони громадського порядку будуть залучені 82 тис. співробітників органів внутрішніх справ.