ua en ru

Бойко: українці створюють загони самооборони від рейдерів, не вірячи в захист від держави

Бойко: українці створюють загони самооборони від рейдерів, не вірячи в захист від держави Фото: Юрій Бойко (РБК-Україна)

За даними Бойка, в Україні зафіксовано близько 2 тис. рейдерських захоплень в 2017 році

У 2017 році в Україні зафіксовано близько двох тисяч рейдерських захоплень. Про це заявив лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко у коментарі телеканалу "Інтер", повідомляє прес-служба політсили.

"Той факт, що тільки в минулому році було зафіксовано майже дві тисячі рейдерських атак, означає, що міністерство юстиції "кришує" рейдерів, або правоохоронні органи не діють і теж подекуди є "дахом" цих беззаконних дій", - сказав Бойко.

Він зазначив, що українці створюють загони самооборони від рейдерів, не вірячи в здатність держави отримати захист.

"Люди втомилися і вже самі організовують загони самооборони, оскільки не вірять у здатність держави їх захистити", - підкреслив політик.

За словами Бойка, депутати від "Опоблоку" направили більше десятка запитів до правоохоронних органів за фактами рейдерських атак.

"Ми направили понад 10 запитів щодо явних випадків крадіжки майна озброєними людьми без розпізнавальних знаків. На жаль, відповідей немає. Фактично держава не захищає людей. Тому ми будемо робити все можливе для того, щоб змусити правоохоронні органи належним чином відреагувати на ці злочини", - підкреслив він.