ua en ru

Бойко: План щодо збільшення видобутку газу власного виробництва в Україні на 1 млрд куб. м буде виконано

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко впевнений, що з урахуванням тенденцій, що склалися за 2 місяці 2012 р. в Україні план по збільшенню видобутку газу власного виробництва на 1 млрд куб. м. буде виконаний. Про це він заявив журналістам перед засіданням уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні повністю забезпечені газом ... Ми й надалі будемо забезпечувати з різних напрямків поставку газу, але в якості пріоритету - видобуток газу власного виробництва. І з урахуванням тієї тенденції, що склалася за 2 місяці, ми виконаємо зобов'язання збільшення на 1 млрд куб. м видобутку газу власного виробництва", - сказав Бойко.

Він підкреслив, що сьогодні Україна розглядає різні напрямки здешевлення російського газу, і готова віддати пріоритет будь економічно обгрунтованим рішенням.

Нагадаємо, 12 березня повідомлялося, що підприємствами ДК "Укргазвидобування" за два місяці 2012 р. видобуто 2 млрд 525 млн куб. м газу, на 45 млн куб. м (1,8%) більше ніж у минулому році.

За підсумками 2011 р. підприємствами ДК "Укргазвидобування" видобуто 14,9 млрд куб. м газу, майже 75% загального видобутку в Україні. Видобуток газу підприємствами "Укргазвидобування" в січні 2012 р. залишився на рівні 1,3 млрд куб. м. Компанія веде діяльність у 11 регіонах України.