ua en ru

Бойко обговорив з Міллером процес розрахунків за поставки в Україну газу

Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко 3 лютого 2014 року в Москві обговорив процес розрахунків за поставки в Україну газу з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко (на фото праворуч) 3 лютого 2014 року в Москві обговорив процес розрахунків за поставки в Україну газу з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером (ліворуч). Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра.

Згідно з повідомленням, сторони обговорили процес розрахунків за поточні постачання в Україну російського природного газу та механізм погашення Україною заборгованості за поставлений в минулому році російський природний газ.

Крім цього, під час зустрічі обговорювалися питання проходження осінньо-зимового опалювального періоду і безперебійного, і безаварійного транзиту російського газу через територію України в країни Європи.

Відзначимо, "Газпром" знову розглядає можливість введення передоплати за газ для України.

Раніше "Газпром" уже розглядав можливість введення передоплати за газ для "Нафтогазу" восени 2013 р., після того, як НАК не змогла сплатити прострочену заборгованість за постачання газу в серпні того ж року.

Звернемо увагу, 28 січня Президент РФ Володимир Путін повідомив, що Україна попросила відстрочку з оплати боргу за газ за 2013 р. і за новим платежів за 2014 р. Заборгованість української сторони становить 2,7 млрд дол.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 р. РФ і Україна підписали додаткову угоду до газового контракту про надання знижки на газ. У зв'язку з цим, з 2014 р. ціна на російський газ для України знизилася до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м з колишнього рівня приблизно в 400 дол. за 1 тис. куб. м.