ua en ru

У Боснії перехопили 50 мігрантів у вантажному поїзді

У Боснії перехопили 50 мігрантів у вантажному поїзді Фото: мігранти (flickr.com/migration)

Мігранти намагалися проїхати до Боснії з Сербії

У Боснії поліція зупинила близько 50 мігрантів які намагалися потрапити до країни за допомогою вантажного поїзду. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що мігранти з Афганістану, Ірану та Пакистану намагалися проїхати до Боснії з Сербії у вантажному поїзді.

Зазначається, що вантажний потяг з вугіллям зупинився біля боснійського прикордонного міста Зворник на березі річки Дріна.

Після зупинки мігранти почали стрибати з вагону і втікати, деякі повернулися в Сербію. Група мігрантів залишилася на поїзді, щоб потім повернутися до Сербії.

"Мігранти перетинають річку Дріна (кордон між Сербією та Боснією), вони платять від 250 до 300 євро контрабандистам, щоб перевезти їх через Дріну", - розповів один із поліцейських.

Відзначається, що цього року до Боснії прибули близько 11 тисяч осіб із Азії та Північної Африки, хоча раніше країна не входила до так званого Балканського маршруту мігрантів. Мігранти та шукачі притулку, більшість із них - з Афганістану, Ірану, Сирії та Пакистану, доходять до Сербії через Албанію та Чорногорію.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що Чехія не буде приймати біженців з Африки. За словами прем'єра, "сприяти вирішенню проблем, пов'язаних з нелегальною міграцією, слід за допомогою фінансової підтримки таких держав, як Італія, як і країн Північної Африки і тих африканських держав, з яких мігрують біженці".