ua en ru

Борючись з борговою кризою, Центробанки сприяли деградації ринку облігацій, - Білл Гросс

Глава інвестфонду PIMCO Білл Гросс вважає, що боргова криза і ті кроки, які робили Центробанки, щоб її приборкати, привели до деградації ринку облігацій, повідомляє "Росія 24".

Гросс упевнений, що стимулюючі заходи з боку ФРС США та ЄЦБ розігнали інфляцію і створили систему, в якій ризики по державних облігаціях ростуть, а їх вартість знижується. У той же час бізнесмен визнає, що дії монетарної влади врятували фінансовий ринок від масштабної "стрижки". Загальну вартість активів на ринку Білл Гросс оцінює в 200 трлн. дол.

Гросс радить вкладатися в надійні середньострокові папери США, Бразилії та Мексики, а також інвестувати в акції компаній зі стабільним платіжним потоком і доступом до перспективних ринків.

Глава PIMCO не виключає і можливості розпаду доларової економічної системи. Це відбудеться в тому випадку, якщо якість державних облігацій США буде знижуватися. У такому випадку від них почнуть позбуватися великі інвестори, наприклад, такі як Китай. Для КНР важливим показником залишаються і відсоткові ставки по боргах. Піднебесна хоче отримати максимальний прибуток. "Коли прибутковість десятирічних паперів тримається на рівні 1,57%, не дивно, що КНР може почати шукати альтернативи облігаціями США", - упевнений Гросс.