ua en ru

На борту А321, що розбився в Єгипті, міг знаходитися таймер

На борту А321, що розбився в Єгипті, міг знаходитися таймер Фото: місце пригоди

За однією з робочих версій, вибуховий пристрій було закладено біля паливного бака

Учасники розслідування катастрофи російського лайнера А321 на Синайському півострові дізналися про те, що на борту лайнера був встановлений таймер, який повинен був спрацювати через дві години. Про це Fox News розповіло джерело, знайоме з ходом розслідування.

За його словами, у слідчих з'явилася інформація про двогодинному таймері на борту літака. Проте поки неясно, стало відомо про це завдяки перехопленню переговорів терористів чи вдалося знайти якісь його деталі.

Інше джерело видання повідомило, що, за однією з робочих версій, вибуховий пристрій було закладено біля паливного бака або в тому місці, де паливний шланг підходить до двигуна. Це пояснює, чому досі не вдалося виявити ніяких слідів вибухівки. Розрахунок терористів був на займання палива, що знищує всі сліди.

В обох випадках основним підозрюваним вважається невідомий, що підклав бомбу в аеропорту Шарм-ель-Шейха.

Досі джерела у слідчій групі не заявляли про які-небудь сліди вибухівки або ознаки вибуху на борту літака. На користь цієї версії говорить сторонній шум на записі "чорної скриньки", однак від остаточних висновків експерти поки утримуються.

Намомним, Єгипет згоден на участь американського ФБР в розслідуванні авіакатастрофи російського літака А-321 на Синайському півострові.