ua en ru

Бортпровідники Lufthansa розширюють страйк

Бортпровідники Lufthansa розширюють страйк Фото: Lufthansa

Страйк поширюється на всі літаки Lufthansa, які вилітають і сідають в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа і Мюнхена

Бортпровідники німецької авіакомпанії Lufthansa з понеділка, 9 листопада, істотно розширюють масштаби страйку. Про це повідомив профспілка бортпровідників UFO, передає Deutsche Welle.

В аеропортах Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа, а тепер - і Мюнхена страйк відновився вранці. У Франкфурті та Дюссельдорфі вона триватиме до 23:00, а в Мюнхені - до півночі.

"Страйк поширюється на всі літаки Lufthansa, які вилітають і сідають в цих аеропортах", - заявив голова UFO Микола Баубліс, передає dpa.

Баубліс зазначив, що після переговорів 5 листопада у профспілки не було ніяких контактів з керівництвом Lufthansa і всім пасажирам, по всій видимості, слід приготуватися до того, що їх рейси будуть скасовані до 13 листопада включно.

Тарифні переговори між 19 тисячами бортпровідників Lufthansa і дирекцією компанії тривають вже два роки. Основні суперечки викликає питання пенсійного забезпечення.

Нагадаємо, на початку вересня Lufthansa скасувала 1 тис. рейсів через страйк пілотів.