ua en ru

Боровик не спрацювався з Кабміном через проблеми "системи"

Боровик не спрацювався з Кабміном через проблеми "системи" Фото: Саша Боровик

Йому не дозволяли спілкуватися з пресою та іноземцями

Саша Боровик не спрацювався з Кабінетом міністрів України з-за проблем в організації роботи уряду, недостатнього рівня командної роботи і неприйнятного поведінки чиновників. Про це повідомив Боровик в ефірі радіо "Вести".

"Вчора вранці я прокинувся, і там був анонс - ти на роботу не приходь, імейл твій робочий відключаємо. Це був помічник Айвараса (автор листа), але був підписаний Айварасом", - повідомив Боровик.

При цьому, за його словами, відповісти на лист він вже не зміг.

Боровик зазначив, що не очікував такого повороту подій, а сподівався, що спочатку ситуація буде обговорюватися з ним особисто.

"Мені в січні подзвонив Айварас і запропонував стати його заступником. Були якісь розмови, і ми на це погодилися. В кінці січня я все кинув і переїхав з Лондона сюди... Я почав працювати в Україні в Кабміні, у міністерстві як волонтер. В цей час я готував документи, в тому числі на громадянство. 11 березня мене запросили на Кабмін, де я отримав рекомендації та підтримку", - розповів Боровик.

При цьому він пояснив, у чому була суть проблеми в його роботі на посаді.

"Мені забороняли розмовляти з пресою, мені забороняли розмовляти з іноземцями... Але по роду роботи мені потрібно було з кимось спілкуватися... Ось тут уся особливість ситуації, як приїхав з-за кордону мені було складно. І на початку тижня я звернувся - якщо ми не вирішимо цю ситуацію, я буду з вами прощатися", - заявив Боровик.

При цьому він зазначив, що зарплату за час роботи в міністерстві він не отримував, як і інші люди, які працюють на волонтерських засадах. У той же час він зазначив, що питання піднімалося з-за зарплати, і підкреслив неприйнятність поведінки з боку українських чиновників, в тому числі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Також Боровик вказав на недостатній рівень командної роботи в уряді.

При цьому він не погодився, що Яценюк є головною причиною пробуксовування реформ в Україні, і порадив для початку провести реформу державного апарату для проведення перетворень в країні.

"Насправді я не хотів іти, я не хочу йти. Я хочу продовжити працювати для країни", - додав Боровик.

Нагадаємо, вчора, 14 травня 2015 р., Саша Боровик заявив про відхід з Кабміну.

"У мене немає вибору, крім як залишити уряд. Сьогодні вони заблокували мою електронну пошту і сказали моїй команді, що я не повернуся", - повідомив він.

Пізніше Мінекономіки офіційно повідомило про рішення розірвати всі зв'язки з Сашею Боровиком.

Тим часом, сьогодні Яценюк заявив, що Боровик може продовжити роботу в Кабміні на іншій посаді.