ua en ru

"Бориспіль" планує інвестувати 10 млрд гривень для збільшення пасажиропотоку

"Бориспіль" планує інвестувати 10 млрд гривень для збільшення пасажиропотоку Фото: Євген Дихне (kbp.kiev.ua)

Аеропорт "Бориспіль" має намір нарощувати пасажиропотік на 1,5-2 млн пасажирів в рік

В найближчі п'ять років найбільший український аеропорт "Борисопль" планує нарощувати пасажиропотік на 1,5 - 2 млн пасажирів на рік. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник генерального директора аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне, передає кореспондент РБК-Україна.

Для того, щоб впоратися зі збільшенням пасажиропотоку, "Бориспіль" планує інвестувати у свій розвиток протягом наступних п'яти років 10 мільярдів гривень, повідомили в аеропорту.

У коментарі кореспонденту РБК-Україна, Євген Дихне зазначив, що протягом 5 років "Бориспіль" планує розширити зону отримання багажу, створити додаткові виходи на посадку для подальшого перевезення пасажирів автобусами до літаків, розширити зону обслуговування трансферних пасажирів, перону, пасажирської галереї, процесора, а також ввести в дію паркінг.

Крім того, в 2018 році базова авіакомпанія аеропорту - "Міжнародні авіалінії України" - планує отримати свій парк чотири далекомагістральні літаки Boeing 777.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", в II кварталі 2017 року збільшило чистий прибуток на 77,7% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 951,2 млн гривень.