ua en ru

Боротьбу залишили в програмі Олімпійських ігор

Виконком Міжнародного олімпійського комітету на 125-й сесії в Аргентині прийняв рішення залишити боротьбу в програмі літніх Ігор 2020 року.Міжнародний олімпійський комітет визначив види спорту, які буде включати в себе програма літньої Олімпіади 2020 року в Токіо.

Виконком Міжнародного олімпійського комітету на 125-й сесії в Аргентині прийняв рішення залишити боротьбу в програмі літніх Ігор 2020 року.
Міжнародний олімпійський комітет визначив види спорту, які буде включати в себе програма літньої Олімпіади 2020 року в Токіо.

На конгресі в Буенос-Айресі членам МОК були представлені фінальні презентації міжнародних федерацій боротьби, бейсболу/софтболу і сквошу. Після затвердження основної програми Ігор одне місце для додаткового виду залишалося вакантним. Вибір був зроблений на користь боротьби.

Єдиним видом, що раніше не мав статусу олімпійського, був сквош. Змагання з боротьби вперше з'явилися на відродженої Олімпіаді 1896 року в Афінах і включалися в програму всіх Ігор, крім Парижа в 1900-м. Бейсбольні турніри були частиною програм 12 Олімпіад, останній раз - в Пекіні у 2008 році.

Результати голосування
Боротьба - 49
Бейсбол/софтбол - 24
Сквош - 22

"Я б хотів привітати Міжнародну федерацію об'єднаних стилів боротьби, - сказав президент МОК Жак Рогге. - Боротьба виявила велику пристрасть і стійкість в останні місяці. Вони зробили низку кроків для модернізації і вдосконалення свого виду спорту. Правила змінилися так, що спорт став більш видовищним і зрозумілим. Збільшено кількість змагань серед жінок. Ми раді їх реакції і щасливі, що боротьба буде в олімпійській програмі 2020 та 2024 років".

Основними видами спорту, включеними в програму токійської Олімпіади стали наступні 25: легка атлетика, веслування, бадмінтон, баскетбол, бокс, веслування на байдарках і каное, велоспорт, кінний спорт, фехтування, футбол, гімнастика, важка атлетика, гандбол, хокей, дзюдо, плавання, сучасне п'ятиборство, тхеквондо, теніс, настільний теніс, стрільба, стрільба з лука, триатлон, вітрильний спорт і волейбол.

Утвердженний МОК набір видів спорту також пошириться на літні Олімпійські ігри 2024 року, країна-господиня яких поки не відома.