ua en ru

Боротьба з забудовниками в Києві - це театральна постановка, - екс-міністр з питань ЖКГ

Періодичні скандали з київськими забудовниками мають цілком прозоре фінансове підґрунтя.

Періодичні скандали з київськими забудовниками мають цілком прозоре фінансове підґрунтя. Такої думки дотримується екс-міністр з питань ЖКГ (2007-2010 рр.) Олексій Кучеренко.

"Зізнаюся відверто, завжди їх (забудовників, - ред.) дуже не любив. Потім зрозумів: "забудовник він і в Африці забудовник", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook політик. - Останні місяці спостерігаю системний наїзд на цих "негідників". Прийшла переконаність у тому, що це просто театр, зрежисований прокуратурою та її партнерами-депутатами. "Доїння" забудовників (кожного з яких можна використовувати для своєї кишені в силу об'єктивних і суб'єктивних проблем) стало важче, забудовники в силу кризи не хочуть підставляти своє "вим'я", "прокурорські" та місцеві "борці за справедливість" втрачають джерело".

На думку екс-міністра, така ситуація призводить до кількох негативних факторів.

"Втрачається довіра інвесторів, ті, хто вже сплатили квартири, впадають в істерику. Йде лавиноподібна реакція, - пише він. - "Бюджет Києва дуже істотно залежить від податку на дохід фізосіб. Будівництво - це податки, любимо ми його чи ні. У Києві зростання склало 28% і за рахунок цього Київ поки тримається...Прокурорам готовий розповісти, як в Києві у киян крадуться мільярди в ЖКГ. Вперед, "кристальні" борці за законність і справедливість!".

Придбати найкращі садові будинки по доступній ціні.

Нагадаємо, що в останні місяці в Києві сталося кілька гучних скандалів, на будівельних об'єктах. 23 квітня в результаті бійки на Осокорках постраждали троє співробітників міліції.