ua en ru

Бондаренко не має морального права продовжувати керувати Києвом, - експерт

Голова КМДА Володимир Бондаренко і "Батьківщина" позбавлені мандата на управління Києвом та не мають морального права продовжувати керувати містом. Так прокоментував керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко інформацію про можливе призначення головою департаменту охорони здоров'я КМДА головлікаря лікарні №3 Бориса Паламара.

Нагадаємо, про призначення повідомив депутат Київради Олексій Давиденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook. "Вчора голова КМДА Бондаренко без погодження з новим мером Кличко призначив начальника департаменту комунального майна Києва. Сьогодні голова КМДА Бондаренко без погодження з новим мером Кличко збирається призначити нового начальника департаменту охорони здоров'я - члена Партії регіонів", - написав Давиденко.

"На мій погляд, не важливо, кого призначає Бондаренко - регіонала, або не регіонала. Важливо, що він взагалі не має морального права перед киянами визначати політику в столиці. Жителі Києва чітко і недвозначно висловили рівень довіри до Бондаренко особисто і до "Батьківщини". Не мають морального права аутсайдери виборів, аутсайдери суспільної довіри керувати містом", - сказав Черненко.

"Будь-який європейський політик - а Бондаренко позиціонував себе на виборах як європейський політик - після такого результату заради пристойності, як мінімум, подав би у відставку. Але ми бачимо, що він продовжує розставляти своїх людей. А "Батьківщина", яка отримала 3 мандати в Київраді, тобто 2,5% від складу депкорпусу, блокує разом з Партією регіонів у Верховній Раді об'єднання посад мера і голови КМДА, щоб продовжувати керувати столицею", - сказав Черненко.