ua en ru

Бомбардувальники США проведуть навчання з Південною Кореєю

Бомбардувальники США проведуть навчання з Південною Кореєю Фото: американські солдати (flickr.com jeromestarkey)

Спільний політ літаків ВПС США і Південної Кореї пройде сьогодні

Стратегічні бомбардувальники Сполучених Штатів Америки (США) проведуть спільні навчання з Південною Кореєю. Про це повідомляє Reuters, з посиланням на представника південнокорейських Військово-повітряних сил (ВПС).

"Військові Південної Кореї планують провести спільне тренування з двома надзвуковими бомбардувальниками B-1B Lancer у США у вівторок в рамках запланованих навчань", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в навчаннях будуть задіяні два південнокорейських винищувача F-15K, однак характер тренування чи коли це буде виконано не уточнюється.

Відзначимо, що згаданий B-1B Lancer є надзвуковим стратегічним бомбардувальником, який створювався в якості носія ядерної зброї для заміни B-52, однак на початку 1990-х почалося переобладнання літаків B-1 для оснащення їх звичайними озброєннями. Вони здатні долати ППО на швидкості понад 1300 км/год.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що північнокорейський безпілотник, який спостерігав за системою ПРО США в Південній Кореї, не долетів додому і був виявлений місцевими жителями на горі в Інджі.